Sticky teriyaki kippenvleugels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sticky teriyaki kippenvleugels

Sticky teriyaki kippenvleugels

met bulgogirijst, groenten en gomasio

Nieuw ingrediënt in je box! Het is onze duurzame missie om de hele kip te gebruiken, dus ook deze vleugels. Een mals stukje kip om lekker te kluiven.

Labels:
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sulfiet
Sesamzaad
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Kippenvleugels

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

20 gram

Bulgogisaus

(Bevat Sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

1 stuk(s)

Wortel

½ bosje(s)

Lente-ui

½ stuk(s)

Paprika

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

75 gram

Witte langgraanrijst

5 gram

Gemberpuree

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Bloem

½ el

[Zoutarme] sojasaus

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4149 kJ
Energie (kcal)992 kcal
Vetten38.4 g
waarvan verzadigd12.3 g
Koolhydraten92.7 g
waarvan suikers27.4 g
Vezels8.3 g
Eiwitten65.2 g
Zout4.7 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan
Grote pan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng in een kom de bloem en de helft van de Koreaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Wentel de kippenvleugels door de bloem en leg ze aan één kant van een bakplaat met bakpapier (zie Tip). Rooster 35 - 40 minuten in de oven.

Tip: Als je voor meer dan twee personen kookt, gebruik dan een andere bakplaat voor de groenten.

Groenten snijden
2

Snijd de wortel in dunne halve maantjes en de paprika in dunne reepjes. Snijd het groene gedeelte van 1 lente-ui per persoon fijn en bewaar apart voor later als garnering. Snijd de overige lente-ui stukken van 3 cm.

Weetje: Lente-ui is, net als boerenkool en paksoi, zeer rijk aan calcium vergeleken met andere groenten.

Roosteren
3

Leg de groenten in een kom en besprenkel met de zonnebloemolie. Voeg de overige Koreaanse kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed. Voeg de groenten toe aan de andere kant van de bakplaat als de kippenvleugels nog 20 minuten moeten bakken.

Rijst koken
4

Breng water aan de kook in een pot en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat uitstomen (zie Tip). 

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Bereid dan alle rijst, maar serveer slechts 2/3. De overige rijst kun je bewaren in de koelkast voor morgen.

Saus maken
5

Snijd de limoen in 4 partjes. Verhit een grote pot op middelhoog vuur. Voeg de teriyakisaus, honing, sojasaus, gemberpuree en het sap van 1/4 limoen per persoon toe (zie Tip). Meng goed en laat 2 - 3 minuten sudderen. Zet dan het vuur uit. Voeg de kip toe aan de pot en meng goed door de saus.

Tip: Houd je van pikant? Voeg dan wat sambal naar smaak toe.

Serveren
6

Roer de bulgogisaus door de rijst en serveer op borden. Leg de kippenvleugels en de geroosterde groenten bovenop de rijst. Garneer met de gomasio en de achtergehouden lente-ui. Serveer de overige limoenpartjes ernaast.