Zalm in hoisinsaus met geroosterde groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zalm in hoisinsaus met geroosterde groenten

Zalm in hoisinsaus met geroosterde groenten

met rijst, gomasio, limoen en sesamdressing

Wist je dat zalm, net als een flamingo, roze is door wat hij eet? De kleur komt van een pigment dat ze opnemen uit bijvoorbeeld garnalen.

Labels:
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Vis
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

15 gram

Hoisinsaus

(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)

75 gram

Jasmijnrijst

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Gele wortel

½ zakje(s)

Nasi-bamikruidenmix

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3037 kJ
Energie (kcal)726 kcal
Vetten30.8 g
waarvan verzadigd4.4 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels7.3 g
Eiwitten27.1 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng water aan de kook in een pot voor de rijst.
  • Snijd de ui in partjes. 
  • Halveer de courgette en snijd in halve maantjes.
  • Halveer de wortel en snijd in halve maantjes van 1 cm.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Groenten bereiden
2
  • Meng in een grote kom de ui, courgette en wortel met de zonnebloemolie. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en bak 7 minuten in de oven.
Zalm roosteren
3
  • Leg de zalm met de huid naar beneden op de bakplaat en smeer de bovenkant van de zalm in met 2/3 van de hoisinsaus. Bak de zalm de laatste 10 - 15 minuten mee. 
  • Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat uitstomen.
Serveren
4
  • Snijd de limoen in 6 partjes. 
  • Meng in een kleine kom de sesamolie, de honing en overige hoisinsaus met het sap van 1 limoenpartje per persoon.
  • Meng de nasi-bamikruiden door de rijst. Verdeel de rijst, groenten en zalm over de borden.
  • Besprenkel met de hoisin-sesamdressing en garneer met de gomasio. Serveer met de overige limoenpartjes.