Truffel-paddenstoelen tagliatelle met varkenshaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Truffel-paddenstoelen tagliatelle met varkenshaas

Truffel-paddenstoelen tagliatelle met varkenshaas

met rucola en grana padano

Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken. Wist je dat dit het enige stukje van het varken is dat je zelfs rosé kunt eten?

Allergenen:
Eieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

125 gram

Verse tagliatelle

(Bevat Eieren, Tarwe)

200 gram

Roerbakmix met champignons

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Verse krulpeterselie & tijm

75 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Varkenshaas

4 ml

Extra vierge olijfolie met truffelaroma

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm paddenstoelen- of groentebouillonblokje

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)893 kcal
Energie (kJ)3734 kJ
Vetten37.5 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten82.8 g
waarvan suikers8.7 g
Vezels8.1 g
Eiwitten54.8 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Ris de tijmblaadjes van de steeltjes en snijd de peterselie fijn.
  • Breng water met een flinke snuif zout aan de kook in een ruime pot met deksel voor de pasta.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Varkenshaas bakken
2
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bestrooi de varkenshaas met peper en zout. Leg de varkenshaas in de pan en bak in 10 – 13 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie tot je hem serveert. 
  • Kook ondertussen de pasta, afgedekt, in 4 – 6 minuten gaar in de pot met deksel. Bewaar 25 ml kookvocht per persoon in een kleine kom of maatbeker. Giet de pasta voorzichtig af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit een tweede grote pan zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de champignonmix toe en bak 6 minuten.
Saus maken
3
  • Voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe aan de pan met groenten. Voeg hierna de knoflook en de helft van de verse kruiden toe en fruit 2 minuten.
  • Blus af met 1 tl wittewijnazijn per persoon. Voeg het bakvet van de varkenshaas, de culinaire room en per persoon: 25 ml kookvocht en 1/4 bouillonblokje toe aan de pan en roer goed door.
  • Voeg de pasta toe aan de saus. Breng het geheel aan de kook en laat 1 minuut sudderen (zie Tip).
  • Haal de pan van het vuur en roer de helft van de kaas erdoorheen. Breng flink op smaak met peper en zout.

Tip: Vind je de saus te dik? Voeg dan 2 el kookvocht per persoon toe. Vind je de saus nog te dun? Laat de saus dan nog een paar minuten doorsudderen tot de saus is ingedikt.

Serveren
4
  • Snijd de varkenshaas in sneetjes (zie Tip).
  • Verdeel de helft van de rucola over de borden. Schep de pasta met champignons op de rucola.
  • Besprenkel met de truffelolie en de overige grana padano-vlokken. Leg de overige rucola erop.
  • Leg de varkenshaassneetjes op de rucola en werk af met de overige verse kruiden.

Tip: De varkenshaas mag nog een beetje rosé zijn vanbinnen.