Tuna melts met tomaat en mais
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tuna melts met tomaat en mais

Tuna melts met tomaat en mais

met zelfgemaakte tonijnsalade en frisse salade

De tuna melt is een Amerikaanse specialiteit die wat weg heeft van onze croque monsieur - met tonijn, mais en gesmolten kaas, het perfecte comfortfood!

Labels:
Familie
Caloriebewust
Allergenen:
Vis
Tarwe
Sesamzaad
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

70 gram

Maïs in blik

½ blik(ken)

Tonijn in water

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

1 stuk(s)

Mini Turks brood

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Gluten Kan bevatten Noten, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja)

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

Wittewijnazijn

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2850 kJ
Energie (kcal)681 kcal
Vetten32.3 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten64.9 g
waarvan suikers10.1 g
Vezels7.9 g
Eiwitten31.3 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Laat de mais uitlekken en weeg af. Laat ook de tonijn uitlekken.
  • Snipper de ui en snijd de tomaat in blokjes.
  • Snijd de verse kruiden fijn.
Broodjes beleggen
2
  • Meng in een kom de tonijn met de mais, mayonaise, de helft van de tomaat, de helft van de ui en de helft van de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Halveer de broodjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Beleg met de tonijnsalade.
  • Verdeel de geraspte belegen kaas over de tuna melts en bak 6 - 8 minuten in de oven.

Weetje: Mais levert een goede portie magnesium. Een belangrijk mineraal voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke producten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Salade maken
3
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl wittewijnazijn en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de overige ui en overige tomaat met de dressing.
  • Meng vlak voor het serveren de sla met de dressing.
Serveren
4
  • Verdeel de tuna melts over de borden. Garneer met de overige verse kruiden.
  • Serveer met de salade.