Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

met rucola, basilicum en tomaat

Passata di pomodoro is gemaakt van verse, rijpe tomaten die gekookt en vervolgens gezeefd worden. Het vormt de perfecte basis voor pastasauzen.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Sesamzaad
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

4 stuk(s)

Gemengd-gehaktballetjes met Spaanse kruiden

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

100 gram

Passata

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Mini Turks brood

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Gluten Kan bevatten Noten, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja)

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3448 kJ
Energie (kcal)824 kcal
Vetten42.9 g
waarvan verzadigd16.4 g
Koolhydraten65.5 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels6.9 g
Eiwitten42.5 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 30 seconden. 
  • Voeg de gehaktballetjes toe en bak in 3 - 4 minuten rondom goudbruin.
Saus maken
2
  • Blus de pan af met de passata en per persoon: 1/2 tl suiker en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Kook de saus 3 minuten op hoog vuur.
  • Proef en breng op smaak met peper en zout.
Broodjes bakken
3
  • Halveer ondertussen de broodjes. 
  • Snijd de mozzarella in dunne sneetjes.
  • Leg de gehalveerde broodjes op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de mozzarella over de broodjes en bak 5 - 6 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de tomaat in partjes.  
  • Hak de blaadjes van het basilicum grof.
Serveren
4
  • Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Meng de rucola, de tomatenpartjes en de helft van het basilicum door de dressing.
  • Serveer de broodjes op een bord en beleg met de gehaktballetjes. 
  • Garneer met het basilicum en serveer de salade ernaast.