Geniet van allerlei Mediterraanse smaken met dit goedgevulde broodje kip kebab!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Mini Turks brood
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Gluten Kan bevatten Noten, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja)
25 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Ui
25 gram
Radicchio en ijsbergsla
75 gram
Yoghurt op z'n Grieks
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Kippendijreepjes met kebabkruiden
1 tl
Rodewijnazijn
¼ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui in halve ringen en verkruimel de feta. Snijd de tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de peterselie fijn.
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de kip met de helft van de ui in 6 - 8 minuten gaar (zie Tip).
Tip: De andere helft van de ui gebruik je rauw in de volgende stap. Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee met de kip.
Meng ondertussen in een kleine kom de overige ui met de rodewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een andere kleine kom de yoghurt met de knoflook en peterselie en breng de knoflooksaus op smaak met peper en zout. Bak het Turkse broodje 5 - 8 minuten in de oven.
Verdeel de broodjes over de borden en snijd ze open. Beleg de broodjes met de kip kebab. Garneer met de yoghurt-knoflooksaus, feta, tomaat, ui en salademix.