Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus
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Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

met champignons, komkommer en cashewtopping

Weet jij waarom de cashew technisch gezien geen noot is? (Het juiste antwoord is: omdat cashews niet binnenin een vrucht groeien, maar aan de buitenkant van de vrucht: de cashewappel.)

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Soja
Tarwe
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

125 gram

Champignons

0.68 stuk(s)

Lente-ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

100 gram

Kipfilethaasjes

¼ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

200 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

5 gram

Cashewstukjes

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

50 ml

Zoutarme kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

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Voedingswaarden

Energie (kcal)596 kcal
Energie (kJ)2494 kJ
Vetten11 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers22 g
Vezels4.5 g
Eiwitten37.5 g
Zout4 g

Benodigdheden

Rasp
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Préparer
1

Préparez le bouillon de poulet.Taillez les champignons en quarts - ou en six s'ils sont trop gros. Coupez les oignons nouveaux en morceaux de 3 cm de long environ. Coupez-les éventuellement en 2 dans le sens de la longueur s'ils sont très épais.Râpez le gingembre. Écrasez ou émincez l'ail.

Tip: Wist je dat bosui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Je vindt het ook in boerenkool en paksoi.

Cuire le poulet
2

Faites chauffer 1/2 cs d'huile de tournesol par personne à feu moyen-vif dans la grande sauteuse.Faites revenir l'ail, le gingembre et le poulet 1 à 2 minutes. Salez et poivrez. Ajoutez les oignons nouveaux et les champignons et faites cuire 5 à 6 minutes à couvert.Pendant ce temps, coupez le concombre en deux dans le sens de la longueur. Épépinez-le avec une cuillère à café et coupez-le en demi-lunes de 0,5 cm d'épaisseur maximum.

Mélanger
3

Ajoutez le bouillon, la sauce asiatique et la sauce soja sucrée au poulet et aux légumes. Laissez mijoter le tout sans couvercle 4 à 5 minutes.Dans les 2 dernières minutes, ajoutez les nouilles udon, le concombre. Salez et poivrez.

Tip: Let jij op je zoutinname? Spoel de noedels dan voor gebruik goed af in een vergiet en/of laat de ketjap achterwege. Die kun je altijd na het serveren nog naar smaak toevoegen.

Servir
4

Servez les nouilles, le poulet et les légumes sur les assiettes.Garnissez des noix de cajou concassées.