Wist je dat pinda's rijk zijn aan vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium draagt bij aan de vorming van botten en spieren.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelen
2 stuk(s)
Speklap
50 gram
Spinazie
½ stuk(s)
Spitskool
½ stuk(s)
Ui
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
5 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
1.5 tl
Paprikapoeder
1 el
[Zoutarme] sojasaus
½ el
Zonnebloemolie
25 ml
Water
½ el
[Plantaardige] boter
½ tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pot met deksel en kook in 12 - 15 minuten gaar. Kook in de laatste minuut de spinazie mee. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en houdt afgedekt warm.
Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.
Snijd de spitskool in de lengte kwarten. Halveer de ui en snijd in dunne ringen. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een sauteerpan met deksel op hoog vuur en voeg de ui en spitskool toe. Bak de spitskool 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur, voeg 25 ml water per persoon toe aan de pan en laat, afgedekt, 4 - 6 minuten stomen.
Strooi de Koreaanse kruiden en het paprikapoeder op een bord en leg de speklappen op de kruiden. Druk aan zodat de speklappen een laagje kruiden krijgen. Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en bak de speklappen in 2 - 3 minuten per kant knapperig.
Voeg de zoete Aziatische saus en 1 el sojasaus per persoon toe aan de ui en spitskool en laat 1 - 2 minuten zonder deksel indikken op middelhoog vuur.
Stamp de aardappelen en spinazie met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk of kookvocht en per persoon: 1/2 el boter en 1/2 tl mosterd toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de puree over de borden. Leg de ui en spitskool erop en besprenkel met de achtergebleven saus uit de pan. Leg de speklappen ernaast en garneer met de pinda's.