Wist je dat Parmigiano Reggiano zijn naam te danken heeft aan de streek waar deze kaas geproduceerd wordt? Namelijk de Italiaanse provincies Parma en Reggio Emilia.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
175 gram
Gnocchi
(Bevat Tarwe, Eieren, Sulfiet)
1 stuk(s)
Varkenshaas
(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)
25 gram
Spekreepjes
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
190 gram
Kastanjechampignons
75 gram
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Gedroogde oregano
1 el
[Plantaardige] boter
½ el
Olijfolie
50 ml
Zoutarme runderbouillon
naar smaak
Peper en zout
Verhit 1 el boter per persoon in een grote wok of sauteerpan op middelhoog vuur (zie Tip). Breng de varkenshaas op smaak met peper en zout en bak in 9 - 12 minuten rondom bruin.
Tip: Je bakt de varkenshaas en groenten samen in 1 pan. Kook je voor meer dan 2 personen? Bak de varkenshaas dan met de helft van de boter in een pan en bak de groenten en spekjes met de overige boter in een tweede pan. Voeg het bakvocht van de varkenshaas vlak voor het serveren toe aan de pan met groenten.
Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de gnocchi in 6 - 8 minuten goudbruin.
Voeg de champignons toe aan de wok of sauteerpan en bak 3 - 4 minuten mee. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Voeg de knoflook, ui en spekreepjes toe aan de pan met champignons en bak 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Haal de varkenshaas uit de pan wanneer hij gaar is en laat rusten onder aluminiumfolie tot serveren.
Bereid de bouillon (zie Tip). Rasp de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp. Blus de pan met de groenten vervolgens af met de bouillon. Voeg de culinaire room toe en laat 2 minuten indikken.
Tip: Is het lastig om 50 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer of bewaren voor een klein lunchsoepje de volgende dag.
Meng vlak voor het serveren de helft van de geraspte Parmigiano Reggiano en de oregano naar smaak door de roomsaus, proef en breng verder op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de varkenshaas in dunne sneetjes.
Verdeel de saus over de borden en leg de gnocchi erop samen met de varkenshaas. Garneer met de overige kaas en de verse kruiden.
Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.