Varkenshaas met spekjes en krokante gnocchi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas met spekjes en krokante gnocchi

Varkenshaas met spekjes en krokante gnocchi

in champignonroomsaus met Parmigiano Reggiano

Wist je dat Parmigiano Reggiano zijn naam te danken heeft aan de streek waar deze kaas geproduceerd wordt? Namelijk de Italiaanse provincies Parma en Reggio Emilia.

Allergenen:
Tarwe
Eieren
Sulfiet
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

175 gram

Gnocchi

(Bevat Tarwe, Eieren, Sulfiet)

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

25 gram

Spekreepjes

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

190 gram

Kastanjechampignons

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

50 ml

Zoutarme runderbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3788 kJ
Energie (kcal)905 kcal
Vetten42.7 g
waarvan verzadigd22.2 g
Koolhydraten86.3 g
waarvan suikers6.4 g
Vezels10.8 g
Eiwitten41.1 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Grote wok of hapjespan
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Verhit 1 el boter per persoon in een grote wok of sauteerpan op middelhoog vuur (zie Tip). Breng de varkenshaas op smaak met peper en zout en bak in 9 - 12 minuten rondom bruin.

Tip: Je bakt de varkenshaas en groenten samen in 1 pan. Kook je voor meer dan 2 personen? Bak de varkenshaas dan met de helft van de boter in een pan en bak de groenten en spekjes met de overige boter in een tweede pan. Voeg het bakvocht van de varkenshaas vlak voor het serveren toe aan de pan met groenten.

Gnocchi bakken
2

Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de gnocchi in 6 - 8 minuten goudbruin.

Bakken
3

Voeg de champignons toe aan de wok of sauteerpan en bak 3 - 4 minuten mee. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Voeg de knoflook, ui en spekreepjes toe aan de pan met champignons en bak 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Haal de varkenshaas uit de pan wanneer hij gaar is en laat rusten onder aluminiumfolie tot serveren.

Saus maken
4

Bereid de bouillon (zie Tip). Rasp de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp. Blus de pan met de groenten vervolgens af met de bouillon. Voeg de culinaire room toe en laat 2 minuten indikken.

Tip: Is het lastig om 50 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer of bewaren voor een klein lunchsoepje de volgende dag.

Saus afmaken
5

Meng vlak voor het serveren de helft van de geraspte Parmigiano Reggiano en de oregano naar smaak door de roomsaus, proef en breng verder op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de varkenshaas in dunne sneetjes.

Serveren
6

Verdeel de saus over de borden en leg de gnocchi erop samen met de varkenshaas. Garneer met de overige kaas en de verse kruiden.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.