Varkensoester met aardbei-balsamicosaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkensoester met aardbei-balsamicosaus

Varkensoester met aardbei-balsamicosaus

met sperziebonen en geroosterde patatjes

Wist je dat rozemarijn afkomstig is uit de landen rond de Middellandse Zee? Van nature groeit de plant dicht bij de kust, vandaar dat zijn naam 'zeedauw' betekent.

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkensoester

(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

300 gram

Aardappelen

½ takje(s)

Verse rozemarijn

150 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Ui

25 ml

Aardbeiensaus

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Zwarte balsamicoazijn

30 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3202 kJ
Energie (kcal)765 kcal
Vetten39.2 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten67.7 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels16 g
Eiwitten33.9 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Aardappelen bereiden
1

Haal de varkensoester uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Ris de naaldjes van de rozemarijn en hak fijn. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en meng met 2/3 van de rozemarijn en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak 30 - 35 minuten in de oven.

Sperziebonen bereiden
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snipper de ui. Vul een pot met deksel met een bodempje water. Voeg de sperziebonen met een snuifje zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Varkensoester bakken
3

Wrijf ondertussen de varkensoester in met peper en zout. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Leg de varkensoester in de pan en bak in 5 - 7 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en laat onder aluminiumfolie rusten tot serveren. Bewaar het bakvet in de pan.

Saus maken
4

Verhit de pan met het bakvet op middelmatig vuur en fruit hierin de helft van de ui en de overige rozemarijn 3 - 5 minuten. Voeg de aardbeiensaus, de zwarte balsamicoazijn en 2 el water per persoon toe. Roer goed en laat 2 minuten zachtjes indikken. Zet het vuur uit en roer vlak voor serveren de boter door de saus. Breng op smaak met peper en zout.

Sperziebonen bakken
5

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een andere pan op middelhoog vuur en fruit de overige ui 1 minuut. Voeg de sperziebonen toe en bak 2 minuten al roerend op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Serveren
6

Snijd de varkensoester in sneetjes. Verdeel de patatjes, sperziebonen en varkensoester over de borden. Schenk de saus over de varkensoester.