Vandaag maak je een variant op ratatouille. Je legt tomaat, aubergine en courgette om en om zodat het er extra mooi uitziet (net als in de film)!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Tomaat
⅓ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Aubergine
250 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Varkenshaas
(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)
2.5 gram
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Wittewijnazijn
½ el
[Plantaardige] boter
1.5 el
Olijfolie
1.5 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Haal de varkenshaas uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de tomaat, courgette en aubergine in dunne schijfjes van maximaal 1/2 cm dik. Pers de knoflook of snijd fijn.
Breng water aan de kook in een pot met deksel voor de aardappelen. Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Leg de courgette-, aubergine- en tomatenschijfjes om en om dakpansgewijs in de ovenschaal. Meng in een kleine kom de knoflook, de Siciliaanse kruiden en per persoon: 1 1/2 el olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn en besprenkel de groenten hiermee. Breng op smaak met peper en zout. Dek de ovenschaal losjes af met aluminiumfolie. Rooster de groenten 25 minuten in de oven. Verwijder het aluminiumfolie en bak 10 - 15 minuten verder.
Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar in de pot met deksel. Giet daarna af, spoel af met koud water en laat zonder deksel uitstomen (zie Tip).
Tip: Laat de aardappelen goed afkoelen – anders nemen ze bij het mengen in stap 5 een deel van de mayonaise op en zal de aardappelsalade minder smeuïg worden.
Wrijf de varkenshaas in met peper en zout. Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Leg de varkenshaas in de pan en bak in 10 - 13 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie tot serveren. Snijd de bieslook fijn.
Meng in een saladekom de mayonaise met de wittewijnazijn en de bieslook. Voeg de afgekoelde aardappelen toe aan de saladekom, breng op smaak met peper en zout en meng goed.
Verdeel de aardappelsalade over de borden en schep de groenten ernaast. Serveer de varkenshaas ernaast.
Weetje: Deze maaltijd bevat weinig zout, maar is door de courgette en aardappelen rijk aan kalium. Beide bevorderen een gezonde bloeddruk.