Vandaag maak je een variant op ratatouille. Je legt tomaat, aubergine en courgette om en om zodat het er extra mooi uitziet (net als in de film)!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Tomaat
⅓ stuk(s)
Courgette
⅓ stuk(s)
Aubergine
⅓ zakje(s)
Gedroogde tijm
250 gram
Aardappelen
2.5 gram
Verse bieslook
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Varkensoester
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Wittewijnazijn
½ el
[Plantaardige] boter
1.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Haal de varkenshaas uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de tomaat, courgette en aubergine in dunne plakjes van maximum 1/2 cm dik. Pers de knoflook of snijd fijn.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Leg de courgette-, aubergine- en tomatenplakjes om en om dakpansgewijs in de ovenschaal. Meng in een kleine kom de knoflook met per persoon: 1 1/2 el olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1 tl tijm en besprenkel de groenten hiermee. Breng op smaak met peper en zout en bak 35 - 40 minuten in de oven.
Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in de pan met deksel, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af, spoel af met koud water en laat zonder deksel uitstomen (zie Tip).
Tip: Laat de aardappelen goed afkoelen – anders nemen ze bij het mengen in stap 5 een deel van de mayonaise op en zal de aardappelsalade minder smeuïg worden.
Wrijf de varkensoester in met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkensoester 3 minuten per kant. Snijd de bieslook fijn.
Meng in een saladekom de mayonaise met de wittewijnazijn en de bieslook. Voeg de afgekoelde aardappelen toe aan de saladekom, breng op smaak met peper en zout en meng goed.
Verdeel de aardappelsalade over de borden en schep de groenten ernaast. Serveer de varkensoester ernaast.