Plantaardige nuggets met bietensalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Plantaardige nuggets met bietensalade

Plantaardige nuggets met bietensalade

met patatjes, walnoten en uienchutney

Je bereidt dit gerecht met vegan nuggets. Ze hebben evenveel smaak en dezelfde textuur als de variant van vlees, maar ze zijn 100% plantaardig!

Labels:
Plantaardig
Allergenen:
Tarwe
Gerst
Gluten
Soja
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

5 stuk(s)

Plantaardige nuggets

(Bevat Tarwe, Gerst, Gluten, Soja Kan bevatten Mosterd)

125 gram

Gekookte rode bieten

½ stuk(s)

Appel

20 gram

Pikante uienchutney

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

20 gram

Rucola en veldsla

20 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Mosterd

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4087 kJ
Energie (kcal)977 kcal
Vetten58.2 g
waarvan verzadigd13.1 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers27.7 g
Vezels18.1 g
Eiwitten19.4 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Krieltjes bereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kom de krieltjes met de zonnebloemolie, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 16 - 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
  • Snijd de ui in halve ringen.
Ui bakken
2
  • Verhit 1/3 van de boter in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui in 2 - 3 minuten glazig.
  • Dek de pan af en bak nog 2 - 3 minuten op middelmatig vuur, of tot de ui zacht is.
  • Blus de ui af met de chutney. Laat het geheel 1 minuut al roerend indikken.
Nuggets en appel bakken
3
  • Verhit opnieuw 1/3 van de boter in een andere pan op middelhoog vuur. Bak de plantaardige nuggets 2 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Snijd de rode biet in blokjes van 2 cm.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in partjes.
  • Verhit daarna de overige boter in dezelfde pan en bak de appelpartjes 1 - 2 minuten per kant (zie Tip).

Tip: Bak de appel niet te lang en gebruik voldoend boter zodat de appel niet aan de pan blijft plakken.

Serveren
4
  • Meng in een saladekom de mosterd, honing, wittewijnazijn, extra vierge olijfolie, peper en zout tot een dressing.
  • Voeg de gemengde sla en de rode biet toe aan de saladekom, meng goed en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de salade, patatjes en nuggets over de borden. Schep de ui bij de nuggets. Garneer de salade met de appel en walnoten. Serveer met de mayonaise.