Authentieke Vietnamese pho heeft als basis een bouillon met complexe en lange bereiding. Met dit recept kun je gelukkig al binnen een uur van deze kruidige soep genieten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Knoflookteen
2 tl
Verse gember
¼ tl
Gemalen kaneel
½ zakje(s)
Vietnamese saus
(Bevat Soja, Tarwe)
5 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
¼ stuk(s)
Rode peper
80 gram
Portobello
½ stuk(s)
Ui
75 gram
Brede rijstnoedels
¼ bosje(s)
Lente-ui
¼ stuk(s)
Limoen
10 gram
Ongezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
5 gram
Verse koriander en munt
1 tl
Wittewijnazijn
1 el
Zonnebloemolie
¾ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Breng 750 ml water per persoon aan de kook in een soeppot met deksel en verkruimel 3/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pot (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van het bouillonblokje en/of laat de sojasaus eventueel achterwege.
Verhit een soeppot of grote pot met deksel zonder olie op middelmatig vuur. Voeg 1/4 tl kaneel per persoon toe aan de soeppot en verhit tot de aroma's vrijkomen. Voeg de gember, de knoflook en 1/2 el zonnebloemolie per persoon toe en fruit 1 minuut. Voeg de bouillon en de helft van de sojasaus toe. Breng de bouillon aan de kook en laat op laag vuur pruttelen tot serveren.
Breng ondertussen water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de rijstnoedels. Kook de noedels in 4 – 5 minuten beetgaar, spoel in een vergiet af met koud water en laat staan tot verder gebruik. Snijd de rode puntpaprika en lente-ui in dunne ringen. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper in dunne ringetjes. Snijd de limoen in partjes. Snijd de verse kruiden fijn. Houd alles apart in kommetjes om straks de pho mee te garneren.
Snijd de portobello in reepjes. Snipper de ui. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de portobello toe en bak 7 minuten. Blus het geheel af met 1 tl wittewijnazijn per persoon.
Weetje: Wist je dat er in portobello's veel vitamine B2 zit? Dit zorgt ervoor dat je energie op peil blijft en helpt ontstekingen te voorkomen.
Voeg de portobello met ui en Vietnamese saus toe aan de pot met bouillon en roer goed door. Voeg de noedels toe, roer ze in de pot los en laat het geheel nog 1 - 2 minuten koken (zie Tip).
Tip: Let op: als je de noedels te lang meekookt nemen ze al het vocht op.
Schenk de pho in diepe kommen. Garneer naar smaak met de overige sojasaus, paprika, lente-ui, rode peper, verse kruiden, pinda's en het limoensap.