Deze week geniet jij van de vegetarische burger van De Vegetarische Slager op Italiaanse wijze! Met een structuur van een malse burger, maar dan vegetarisch. Wie wil dat nou niet?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Witte ciabatta
2 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
7.5 ml
Basilicumcrème
1 stuk(s)
Le Burger van de Vegetarische Slager
15 gram
Geraspte belegen kaas
20 gram
Rucola en veldsla
½ el
Zwarte balsamicoazijn
¼ el
Olijfolie
⅓ el
Extra vierge olijfolie
½ el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in partjes (zie Tip). Meng in een kom de aardappelpartjes met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 25 – 35 minuten in de oven, of tot ze gaar en krokant zijn. Schep halverwege om. Bak het broodje de laatste 6 – 8 minuten mee.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje vegetarische hamburger zonder de aardappelen. Gebruik de aardappelen later deze week voor een soep, puree of aardappelsalade.
Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. Snipper de helft van de rode ui heel fijn en snijd de overige rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
Meng in een kom de fijngesneden rode ui, de tomatenblokjes, de knoflook, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper.
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burger samen met de rode uienringen 2 minuten per kant. Strooi in de laatste minuut 3/4 van de belegen kaas over de burger.
Snijd het broodje open en smeer de basilicumcrème op het broodje. Leg de burger op het broodje, besmeer met 3 el tomatensalsa per persoon en werk af met wat van de gemengde sla naar smaak.
Meng de overige salade met de overige tomatensalsa en serveer ernaast. Garneer de salade met de overige belegen kaas en serveer met de aardappelpartjes.