Deze week geniet jij van de vegetarische burger op Italiaanse wijze van De Vegetarische Slager! Met een structuur van een malse burger, maar dan vegetarisch. Wie wil dat nou niet?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelen
2 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
10 ml
Basilicumcrème
1 stuk(s)
Le Burger van de Vegetarische Slager
(Bevat Tarwe, Eieren, Soja Kan bevatten Mosterd, Selderij)
15 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Rucola en veldsla
1 stuk(s)
Witte ciabatta
(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)
½ el
Zwarte balsamicoazijn
¼ el
Olijfolie
⅓ el
Extra vierge olijfolie
½ el
[Plantaardige] boter
1 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in partjes (zie Tip). Meng in een kom de aardappelpartjes met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 25 – 35 minuten in de oven, of tot ze gaar en krokant zijn. Schep halverwege om. Bak het broodje de laatste 6 – 8 minuten mee.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje vegetarische burger zonder de aardappelen. Gebruik de aardappelen later deze week voor een soep, puree of aardappelsalade.
Snijd ondertussen de tomaat en de tomaat in kleine blokjes. Snipper de helft van de ui heel fijn en snijd de overige ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
Meng in een kom de fijngesneden ui, de tomatenblokjes, de knoflook, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper. Meng in een kleine kom de basilicumcrème met 1 el mayonaise per persoon.
Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!
Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de burger samen met de halve uienringen 2 minuten per kant. Strooi in de laatste minuut 3/4 van de belegen kaas over de burger.
Snijd het broodje open en smeer de basilicumcrème op het broodje. Leg de burger op het broodje, besmeer met 3 el tomatensalsa per persoon en werk af met wat van de gemengde sla.
Meng de overige salade met de overige tomatensalsa en serveer ernaast. Garneer de salade met de overige belegen kaas en serveer met de aardappelpartjes.