Romige groentecurry met amandelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige groentecurry met amandelen

Romige groentecurry met amandelen

met rijst, geroosterde bloemkool en puntpaprika

Je brengt deze vegetarische curry op smaak met een Afrikaanse kruidenmix. Deze mix bestaat onder andere uit venkelzaad, kurkuma, komijn en kaneel.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Plantaardig
Allergenen:
Amandelnoten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

¼ zakje(s)

Gele currykruiden

150 gram

Bloemkoolroosjes

15 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Rode peper

90 ml

Kokosmelk

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2843 kJ
Energie (kcal)679 kcal
Vetten31.1 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten82.3 g
waarvan suikers17.2 g
Vezels10.8 g
Eiwitten14.2 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Bakplaat met bakpapier
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng water aan de kook in een pot met deksel voor de rijst. Verkruimel het bouillonblokje boven de pot. Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode puntpaprika in reepjes. Hak de amandelen grof.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
Groenten roosteren
2
  • Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten.
  • Meng in een grote kom de bloemkoolroosjes met de paprikareepjes, de helft van de zonnebloemolie en een snuifje zout. Meng de roosjes goed zodat ze helemaal bedenkt zijn met olie. Voeg meer olie toe indien nodig.
  • Verspreid de groenten over een bakplaat met bakpapier. Rooster 12 - 14 minuten bovenin de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Curry maken
3
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui, rode peper, gele currykruiden, Afrikaanse kruidenmix en honing toe en bak 1 - 2 minuten.
  • Verlaag het vuur en voeg de kokosmelk toe. Laat 5 minuten al roerend zachtjes indikken, of tot de saus diep goudgeel is.
  • Voeg de bloemkoolroosjes en paprikareepjes toe en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden.
  • Verdeel de bloemkoolcurry over de rijst en garneer met de amandelen.