Vegetarische kaasschnitzel met gebakken aardappelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische kaasschnitzel met gebakken aardappelen

Vegetarische kaasschnitzel met gebakken aardappelen

met sperziebonen en wortels

De vegetarische kaasschnitzel in dit recept is gemaakt op basis van tarwe. Doordat het korstje is gemaakt van cornflakes, is de schnitzel extra knapperig!

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Vegetarische kaasschnitzel

300 gram

Aardappelblokjes

100 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wortel

1 tl

Paprikapoeder

1 snufje

Nootmuskaat

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1.5 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)879 kcal
Energie (kJ)3677 kJ
Vetten47.7 g
waarvan verzadigd20.7 g
Koolhydraten84.1 g
waarvan suikers10.5 g
Vezels16 g
Eiwitten20.1 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Vergiet
Koekenpan met deksel
Rasp
Koekenpan
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui.
  • Was of schil de wortel. Halveer de wortel en snijd iedere helft nogmaals in de lengte.
  • Snijd vervolgens de wortelkwarten in kleine stukjes.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.

Aardappelen bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de aardappelblokjes, afgedekt, 10 minuten.
  • Bak de aardappelblokjes vervolgens, onafgedekt, 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng aan het einde 1 tl paprikapoeder per persoon door de gebakken aardappelen.
Groenten en kaasschnitzel bakken
3
  • Breng in een hapjespan met deksel een laagje water aan de kook. Voeg de wortel en sperziebonen toe en kook, afgedekt, 5 - 7 minuten.
  • Giet af en verhit in dezelfde pan 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Voeg de ui, wortel en sperziebonen toe en bak 3 - 4 minuten.
  • Rasp er 1 mespuntje nootmuskaat per persoon doorheen en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de vegetarische kaasschnitzel in 6 - 8 minuten rondom bruin.
Serveren
4
  • Verdeel de aardappelen over de borden.
  • Serveer de wortels en sperziebonen hierbij.
  • Leg op elk bord 1 vegetarische kaasschnitzel.
  • Serveer met 1 el mayonaise per persoon.