Tempeh in zoete sojasaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tempeh in zoete sojasaus

Tempeh in zoete sojasaus

met sperziebonen, wortel en gefrituurde uitjes

Topper in je box! Tempeh is afkomstig uit Indonesië en wordt traditioneel gemaakt door sojabonen te fermenteren en in te pakken in bananenbladeren.

Labels:
Speciaal ingrediënt
Plantaardig
Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

80 gram

Tempehblokjes

(Bevat Soja, Tarwe)

75 gram

Jasmijnrijst

75 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 gram

Gemberpuree

75 gram

Wortelschijfjes

(Kan bevatten Selderij)

30 gram

Kroepoek met zeewier

Zelf toevoegen

1 tl

[Zoutarme] ketjap manis

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3253 kJ
Energie (kcal)777 kcal
Vetten28.8 g
waarvan verzadigd3.3 g
Koolhydraten98.7 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels6.6 g
Eiwitten26.3 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Vergiet
Kom
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. 

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.

Sperziebonen koken
2

Schenk een bodempje water in een grote sauteerpan met deksel. Voeg de sperziebonen en een snuifje zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Giet de sperziebonen af in een vergiet en laat uitstomen. 

Rijst koken
3

Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de rijst. Meng in een kom de ketjap met de tempehblokjes en zet apart. Kook de rijst 10 - 12 minuten (zie Tip). Giet daarna af en laat afgedekt staan tot serveren.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3. De overige rijst kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gemberpuree, knoflook en ui 3 - 4 minuten. Voeg de wortelschijfjes toe en bak 7 - 9 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de sperziebonen toe en bak het geheel al roerend. Breng op smaak met peper en zout.

Tempeh bakken
5

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak, wanneer de olie goed heet is, de tempehblokjes 4 - 5 minuten. Voeg de sojasaus en 1 el water per persoon toe aan de pan. Roer goed door en verwarm nog 1 minuut.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Schep de tempeh met de saus op de rijst. Schep de groenten ernaast. Serveer met de kroepoek.