Groentelasagne met vers basilicum
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groentelasagne met vers basilicum

Groentelasagne met vers basilicum

met mascarponesaus, courgette en wortel

Voor nog meer smaak kun je deze lasagne ook een dag van tevoren maken - zo wordt de saus minder vloeibaar en trekken alle smaken er nog beter in.

Labels:
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen:
Ei
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Verse lasagnebladen

(Bevat Ei, Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Wortel

200 gram

Passata

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

25 gram

Geraspte mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

50 ml

Water voor saus

1 el

Olijfolie

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3155 kJ
Energie (kcal)754 kcal
Vetten33.5 g
waarvan verzadigd15.8 g
Koolhydraten84.5 g
waarvan suikers22.2 g
Vezels8.6 g
Eiwitten24.8 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in dunne schijfjes.

Courgette roosteren
2

Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak de courgette 8 - 10 minuten in de oven. Laat de oven daarna aan voor de lasagne. Snijd ondertussen de wortel in kleine blokjes.

Saus maken
3

Verhit de overige olijfolie in een diepe pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en wortel toe en bak 6 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de passata, de suiker, de Siciliaanse kruidenmix en het water voor de saus toe (zie Tip). Laat nog 3 - 4 minuten sudderen. Meng de mascarpone door de saus.

Tip: Nadat je de passata uit het pak hebt geschonken, kun je het lege pak vullen met de aangegeven hoeveelheid water. Schud goed en voeg het water toe aan de diepe pan: zo neem je de passatarestjes ook mee.

Lasagne maken
4

Schenk een dun laagje saus in een ovenschaal. Bedek met een paar lasagnebladen. Smeer wat saus over de lasagnebladen en bedek met wat courgetteplakjes. Herhaal deze stappen tot bijna alle saus op is. Eindig met een laagje saus en bestrooi de lasagne met de geraspte kaas en de mozzarella.

Basilicum snijden
5

Bak de lasagne 25 - 35 minuten in de oven. Snijd ondertussen het basilicum fijn.

Serveren
6

Laat de lasagne voor het serveren 3 minuten rusten zodat hij steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden. Garneer met het basilicum.