Vegetarische picadillo met linzen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische picadillo met linzen

Vegetarische picadillo met linzen

met olijven, kappertjes en rozijnen

Picadillo wordt traditioneel bereid in Latijns-Amerika van gehakt, tomaten, rozijnen en olijven. Vandaag serveer je een vegetarische variant op dit gerecht!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Veggie
Allergenen:
Gluten
Gerst
Mosterd
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

⅓ blik(ken)

Linzen

10 ml

Worcestershiresaus

(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)

15 gram

Olijf-kappertjesmix

10 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

75 gram

Witte langgraanrijst

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

⅓ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2466 kJ
Energie (kcal)589 kcal
Vetten12.4 g
waarvan verzadigd4.7 g
Koolhydraten94.4 g
waarvan suikers18.4 g
Vezels11.3 g
Eiwitten19.3 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan
Vergiet
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot. Kook de rijst in 12 – 15 minuten gaar.
  • Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd de paprika in blokjes.
Snijden
2
  • Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel af. 
  • Snijd de peterselie, inclusief takjes, grof.
Groenten stoven
3
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een wok of sauteerpan op laag vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg de paprika, rozijnen, Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en tomatenblokjes toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg daarna de olijven, kappertjes en worcestershiresaus toe aan de pan en verhit 10 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  • Voeg ten slotte de linzen toe en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst en picadillo over de borden.
  • Verbrokkel de witte kaas erboven.
  • Garneer met de gesneden bladpeterselie.

Weetje: Wist je dat linzen van alle peulvruchten het meeste ijzer bevatten? Daarnaast zijn ze een goede bron van vezels, eiwitten en andere mineralen zoals magnesium en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.