Wist je dat geitenkaas lichter verteerbaar is dan koemelk? Dit komt doordat de vetcellen in de geitenmelk beter verdeeld zijn dan in koemelk. Geitenmelk bevat 2 keer zoveel waardevolle mineralen als koemelk.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
⅓ roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
150 gram
Knolselderblokjes
(Bevat Selderij)
65 gram
Kastanjechampignons
½ zakje(s)
BBQ-rub
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ takje(s)
Verse rozemarijn
1 stuk(s)
Laurierblad
25 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Bloem
100 ml
Zoutarme groentebouillon
1.5 el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el boter per persoon in een soeppot met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten.
Voeg de champignons, knolselder en BBQ-rub (let op: pikant! Gebruik naar smaak) toe en bak 4 - 5 minuten. Voeg de bloem en de overige boter toe en bak 1 - 2 minuten.
Voeg de bouillon, het laurierblad, het rozemarijntakje en de sojasaus toe. Roer goed door zodat de saus één geheel wordt. Breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, 4 - 5 minuten indikken.
Haal het laurierblad en het rozemarijntakje uit de ragout. Verdeel de ragout over een ovenschaal. Verkruimel de geitenkaas erover. Bedek de bovenkant met het bladerdeeg en snijd het bladerdeeg kruislings in zodat er een ruitpatroon ontstaat. Bak 15 - 20 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg gaar is en goudbruin kleurt.
Verdeel de pie over diepe borden.
Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.