Goed voor jou en de wereld om je heen Tijdens de eerste editie van de Week Zonder Vlees laten we je zien hoe leuk én lekker veggie koken is. Eet je mee? Door één week geen vlees te eten, bespaar je 18,3 kg aan CO₂e-uitstoot - dat is net zoveel als een autorit van wel 95 km. Met dit Veggie-recept ben je goed op weg en wie weet raak je deze week geïnspireerd om vaker veggie te koken!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Krieltjes
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
65 gram
Champignons
50 ml
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Plantaardige schnitzel met cornflakes
(Bevat Tarwe, Gerst, Soja Kan bevatten Mosterd)
2.5 gram
Verse bieslook
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
20 gram
Rucola en veldsla
½ el
[Plantaardige] boter
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
1 tl
Mosterd
¼ stuk(s)
Zoutarm paddenstoelen- of groentebouillonblokje
1.5 el
Witte balsamicoazijn
1 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Tip: Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle krieltjes, maar serveer de helft, met de helft van de mayonaise. De overige krieltjes kun je samen met de mayonaise, yoghurt, azijn, mosterd, honing, sla en meer verwerken in een lunchsalade de volgende dag.
Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!