Vegetarische stroganoff met rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische stroganoff met rijst

Vegetarische stroganoff met rijst

met paprika en champignons

Het leukste ingrediënt in dit gerecht is de Worcestershire saus! Kan jij de naam juist uitspreken?

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Gluten
Gerst
Mosterd
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Paprikareepjes

¼

Tomatenpuree

125 gram

Kastanjechampignons

¾ tl

Gerookt paprikapoeder

85 gram

Bruine snelkookrijst

50 gram

Biologische zure room

3.75 ml

Worcestershiresaus

(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)

5 gram

Verse dragon, krulpeterselie en tijm

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Bloem

1 tl

Mosterd

½ el

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)683 kcal
Energie (kJ)2858 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers13 g
Vezels6.3 g
Eiwitten15 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid 75 ml water per persoon met 1/4 groentebouillonblokje per persoon.
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de kastanjechampignons in plakjes.
Bakken
2
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de knoflook, ui, paprikareepjes en champignons 6 - 8 minuten met het gerookt paprikapoeder.
  • Kook ondertussen de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Saus maken
3
  • Voeg de tomatenpuree en worcestershiresaus toe aan de hapjespan en bak 2 - 3 minuten.
  • Voeg 1/2 el bloem per persoon toe, meng goed en roerbak 1 minuut.
  • Blus de groenten in de hapjespan af met 1/2 el rodewijnazijn per persoon en voeg de bouillon toe.
  • Verlaag het vuur en roer de crème fraîche en 1 tl mosterd per persoon door het geheel. Laat 3 - 4 minuten sudderen en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Hak de verse kruiden grof.
  • Verdeel de rijst over de borden.
  • Verdeel de saus met groenten over de rijst en garneer met de verse kruiden.