Vegetarische tofu tikka masala
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische tofu tikka masala

Vegetarische tofu tikka masala

met bloemkool en kurkumarijst

Wist je dat het maken van tofu uit sojamelk heel veel lijkt op het maken van kaas uit melk?

Labels:
Veggie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Bloemkool

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

85 gram

Witte langgraanrijst

¼ tl

Gemalen kurkuma

1.5 tl

Garam masala

½ bakje(s)

Tomatenpuree

80 gram

Gekruide tofublokjes

(Bevat Soja, Tarwe, Selderij)

125 ml

Kokosmelk

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

¾ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

150 ml

Groentebouillon

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)927 kcal
Energie (kJ)3878 kJ
Vetten49 g
waarvan verzadigd29 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers17 g
Vezels11 g
Eiwitten27 g
Zout3 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Weeg de juiste hoeveelheid bloemkool af. Hak 1/3 van de bloemkool fijn. Snijd de overige bloemkool in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Snipper de ui, pers de knoflook of snijd fijn en rasp de gember met een fijne rasp.

Rijst bereiden
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de helft van de knoflook, de helft van de gember en de fijngehakte bloemkool toe. Bak 2 minuten. Voeg dan de rijst toe en schep goed om. Voeg de bouillon en de kurkuma toe en breng aan de kook. Kook het geheel, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Voeg extra water toe als de rijst te snel droogkookt.

Bloemkool bakken
3

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de overige bloemkool. Kook de overige bloemkool, afgedekt, 5 minuten. Giet af. Voeg 1/4 el roomboter per persoon toe aan de bloemkool en breng op smaak met peper en zout. Zet de pan opnieuw op het vuur en bak de bloemkool 5 minuten, tot hij goudbruin kleurt.

Saus maken
4

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, de overige knoflook, de overige gember en 1 tl garam masala per persoon 3 minuten. Voeg de tomatenpuree en tofublokjes toe en bak 1 minuut. Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon en de kokosmelk. Roer goed door en laat, afgedekt, nog 5 minuten zachtjes stoven.

Koriander snijden
5

Snijd de koriander, inclusief de steeltjes, grof.

Serveren
6

Verdeel de kurkumarijst over diepe borden en schep de tofu massala erop. Leg de bloemkool erop en garneer met de koriander.