Veggie + protein - Penne in aubergine-roomsaus met doradefilet als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Penne in aubergine-roomsaus met doradefilet als extra

Veggie + protein - Penne in aubergine-roomsaus met doradefilet als extra

met semi-gedroogde tomaten pecorino en verse basilicum

In het Engels heet aubergine eggplant. De aubergine die ze vroeger veel kweekten was namelijk kleiner, rond en wit - zoals een ei!

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

¾ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

35 gram

Semi-gedroogde tomatenmix

90 gram

Penne

0.99 tl

Paprikapoeder

50 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Doradefilet

(Bevat Vis)

5 gram

Vers basilicum

40 gram

Rucola

25 gram

Geraspte pecorino DOP

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Olijfolie

½ el

Bloem

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Zwarte balsamicoazijn

60 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)725 kcal
Energie (kJ)3034 kJ
Vetten57.3 g
waarvan verzadigd18.2 g
Koolhydraten20.4 g
waarvan suikers12 g
Vezels7.6 g
Eiwitten27.8 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne.
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Hak de semi-gedroogde tomaten grof.
Aubergine bakken
2
  • Kook de penne, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen (zie Tip).
  • Meng de blokjes aubergine met 1/2 el bloem per persoon.
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Kook dan 70 g penne per persoon en gebruik de helft van de pecorino. Van de rest kun je de volgende dag een salade maken.

Saus maken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en semi-gedroogde tomaten 3 - 4 minuten. Voeg per persoon: 1 tl paprikapoeder en 1/2 zakje Italiaanse kruiden toe en bak nog 1 minuut.
  • Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de groentebouillon. Voeg de slagroom toe en kook nog 4 - 5 minuten zachtjes.
  • Dep de doradefilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout.
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 1 – 2 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak de dorade nog 1 – 2 minuten op de andere zijde.
Serveren
4
  • Snijd het basilicum in reepjes en verdeel de rucola over diepe borden.
  • Roer de penne, de aubergine, de helft van de pecorino en de helft van het basilicum door de saus. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de penne over de diepe borden.
  • Leg de dorade op de penne.
  • Garneer met de overige pecorino en het overige verse basilicum.