Heb je bleekselderij over? Probeer eens de typisch Amerikaanse snack ants on a log - selderijstengels met pindakaas en rozijntjes!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
2.5 spriet(en)
Bleekselder
(Bevat Selderij)
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Courgette
2.5 gram
Vers basilicum
75 gram
Risottorijst
½ bol(len)
Buffelmozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Doradefilet
(Bevat Vis)
10 gram
Geraspte Italiaanse kaas
300 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
1 el
[Plantaardige] boter
Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bleekselderij in de lengte doormidden en snijd in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de courgette in blokjes van 2 cm. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum, bewaar de takjes en hak de blaadjes fijn. Bereid de bouillon, en voeg hier de basilicumtakjes aan toe.
Tip: Bleekselderij zit bomvol vitamine A en C, en calcium. Lekker in risotto, soep of als snack met een dip.
Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en bleekselderij 5 minuten op middelhoog vuur. Draai het vuur laag, voeg de rode peper en risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Haal de basilicumtakjes uit de bouillon en voeg 1/3 van de bouillon toe. Laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.
Tip: De rode pepers zijn momenteel wat heter dan gewoonlijk. Voeg de rode peper daarom beetje bij beetje toe en proef het gerecht tussendoor.
Voeg, zodra de bouillon door de korrels is opgenomen, weer ⅓ van de bouillon toe, en laat de risotto de bouillon weer langzaam opnemen. Voeg de courgette en overige bouillon toe aan de risotto. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe als de risotto te droog wordt (zie Tip).
Tip: De hoeveelheid vocht die je nodig hebt om de risotto te garen, is sterk afhankelijk van de grootte van je pan. Proef daarom tussendoor en voeg indien nodig meer water of bouillon toe.
Scheur ondertussen de buffelmozzarella klein. Verhit, als de risotto bijna gaar is, de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de dorade 2 - 3 minuten op de huid en 1 - 2 minuten aan de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: De 2 kazen in dit recept zorgen voor de nodige hoeveelheid calcium. Wist je dat je voor de opname van calcium vitamine D nodig hebt? Deze vitamine haal je uit eieren, zonlicht en vette vis. De doradefilet in dit recept is dus een topcombinatie!
Haal de pan van het vuur. Roer de mozzarella en de helft van het basilicum door de risotto. Breng de risotto eventueel op smaak met peper en zout.
Verdeel de risotto over de borden, leg de doradefilet erop en garneer met het overige basilicum en de geraspte Italiaanse kaas.