Veggie + protein - Pittige risotto met gekruide varkensworstjes als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Pittige risotto met gekruide varkensworstjes als extra

Veggie + protein - Pittige risotto met gekruide varkensworstjes als extra

met bleekselderij, buffelmozzarella en basilicum

Heb je bleekselderij over? Probeer eens de typisch Amerikaanse snack ants on a log - selderijstengels met pindakaas en rozijntjes!

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen:
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 spriet(en)

Bleekselder

(Bevat Selderij)

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Courgette

2.5 gram

Vers basilicum

75 gram

Risottorijst

2 stuk(s)

Varkensworstjes met tomaat en rozemarijn

(Kan bevatten Soja, Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij)

½ bol(len)

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

300 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)589 kcal
Energie (kJ)2465 kJ
Vetten47.4 g
waarvan verzadigd25.9 g
Koolhydraten12.4 g
waarvan suikers3.9 g
Vezels3.6 g
Eiwitten29.2 g
Zout4.4 g

Benodigdheden

Wok
Koekenpan met deksel

Instructies

Groenten snijden
1

Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bleekselderij in de lengte doormidden en snijd in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de courgette in blokjes van 2 cm. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum, bewaar de takjes en hak de blaadjes fijn. Bereid de bouillon, en voeg hier de basilicumtakjes aan toe.

Tip: Bleekselderij zit bomvol vitamine A en C, en calcium. Lekker in risotto, soep of als snack met een dip.

Fruiten
2

Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en bleekselderij 5 minuten op middelhoog vuur. Draai het vuur laag, voeg de rode peper (s) en risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Haal de basilicumtakjes uit de bouillon en voeg 1/3 van de bouillon toe. Laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

Tip: Let op, de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Risotto afmaken
3

Voeg, zodra de bouillon door de korrels is opgenomen, weer ⅓ van de bouillon toe, en laat de risotto de bouillon weer langzaam opnemen. Voeg de courgette en overige bouillon toe aan de risotto. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe als de risotto te droog wordt (zie Tip).

Tip: De hoeveelheid vocht die je nodig hebt om de risotto te garen, is sterk afhankelijk van de grootte van je pan. Proef daarom tussendoor en voeg indien nodig meer water of bouillon toe.

Varkensworst bakken
4

Verhit ondertussen de overige roomboter in een koekenpan met deksel en bak de varkensworstjes in 2 - 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 4 - 6 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.

Op smaak brengen
5

Scheur de buffelmozzarella klein. Haal de pan van het vuur. Roer de mozzarella en de helft van het basilicum door de risotto. Breng de risotto eventueel op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de risotto over de borden, leg de varkensworstjes erop en garneer met het overige basilicum en de geraspte Italiaanse kaas.