Veggie + protein - Platbroodpizza met kipfiletreepjes als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Platbroodpizza met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Platbroodpizza met kipfiletreepjes als extra

met champignons, mozzarella en rucola

Waar heeft rucola 5x meer van dan veel andere groenten? a) calcium, b) vitamine A of c) ijzer (Het juiste antwoord is: a, b én c!)

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

165 gram

Champignons

100 gram

Italiaans gemarineerde kipfiletreepjes

2 stuk(s)

Libanees flatbread

75 gram

Pesto genovese

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)423 kcal
Energie (kJ)1771 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten10.3 g
waarvan suikers1.4 g
Vezels5.5 g
Eiwitten40.8 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  • Snijd de rode ui in halve ringen.
  • Halveer de champignons en snijd de eventuele grotere in kwarten.
Beleggen
2
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de gemarineerde kipfiletreepjes in 3 minuten goudbruin.
  • Voeg de champignons en de rode ui toe en bak nog 3 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de platbroden over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de groene pesto. 
  • Verdeel de kipfiletreepjes, de champignons en de rode ui erover en scheur de mozzarella erboven klein.
Salade maken
3
  • Breng de pizza's op smaak met peper en zout en bak de platbroden 6 - 8 minuten in de oven. 
  • Meng de rucola in een kom met extra vierge olijfolie, peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de platbroodpizza's over de borden.
  • Garneer met de rucola.