Gebakken mihoen met kippendijreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken mihoen met kippendijreepjes

Gebakken mihoen met kippendijreepjes

met Oosterse groenten en kroepoek

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept is het alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oosterse kruiden.

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

7.5 gram

Knoflookpuree

100 gram

Kippendijreepjes

200 gram

Groentemix met witte kool

100 gram

Rijstnoedels

20 gram

Woksaus met gember

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

25 gram

Vegetarische kroepoek

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)447 kcal
Energie (kJ)1872 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten32 g
waarvan suikers15 g
Vezels5.6 g
Eiwitten22 g
Zout5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote wok of hapjespan
Grote kom
Vergiet

Instructies

Bakken
1
  • Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel (zie Tip).
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan.
  • Voeg de kippendijreepjes toe en roerbak 2 - 3 minuten op hoog vuur. Bak in de laatste minuut de knoflookpuree mee.
  • Voeg de Oosterse groentemix toe aan de pan en roerbak 7 - 10 minuten op middelhoog vuur.

Tip: Wil je extra snel zijn? Gebruik een waterkoker.

Mihoen wellen
2
  • Leg ondertussen de mihoen in een grote kom en giet het gekookte water erover, tot de mihoen ruim onder water staat.
  • Laat de mihoen 4 - 6 minuten wellen. Spoel vervolgens af met koud water in een vergiet.
  • Roer goed door en laat de mihoen minimaal 5 minuten uitstomen.
Mihoen bakken
3
  • Verkruimel 1/4 kippenbouillonblokje per persoon boven de pan met groenten (zie Tip 1).
  • Voeg de sojasaus en woksaus met gember toe en roer goed door (zie Tip 2).
  • Voeg de mihoen toe en roerbak het geheel nog 2 minuten op hoog vuur.
  • Breng op smaak met peper.

Tip: 1. Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje. 2. Houd je van pittig? Voeg dan wat sambal toe naar smaak.

Serveren
4
  • Verdeel de gebakken mihoen over de borden.
  • Serveer met de kroepoek.

Tip: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat 200 gram groente per portie!