Wist je dat de oude Grieken en Romeinen venkel beschouwden als een symbool van overwinning en succes? Ze waardeerden niet alleen de smaak, maar geloofden ook dat venkel kracht en wijsheid bracht!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Venkel
30 gram
Slamix met erwtenscheuten
(Kan bevatten Selderij)
4 plak(ken)
Ontbijtspek
50 gram
Peultjes
25 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 ml
Room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
140 gram
Ravioli gevuld met tuinbonen
(Bevat Eieren, Tarwe, Melk (inclusief lactose))
½ el
[Plantaardige] boter
½ el
Extra vierge olijfolie
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 tl
Mosterd
20 ml
Water
½ el
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Peper en zout
Snijd de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes.
Verhit 1/2 el boter per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 1 - 2 minuten met een flinke snuif zout. Voeg de venkel en de aangegeven hoeveelheid water toe en stoof het geheel, afgedekt, 16 - 18 minuten. Roer regelmatig door. Laat eventueel verder reduceren als er nog te veel vocht in de pan zit.
Breng water met het bouillonblokje aan de kook in een ruime pot voor de verse ravioli en de peultjes. Meng in een saladekom de honing, mosterd en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng vlak voor serveren de sla met de dressing.
Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 5 minuten krokant. Bewaar het spek op een bord met keukenpapier.
Kook ondertussen de verse ravioli en peultjes in 4 - 6 minuten gaar in de pot. Giet af en laat uitstomen. Voeg de room en geitenkaas toe aan de sauteerpan met venkel en verhit nog 2 - 3 minuten al roerend.
Verdeel de ravioli en de peultjes over de borden en schep de venkel-geitenkaassaus eroverheen. Verkruimel het ontbijtspek eroverheen. Serveer met de salade.