De bao bun is een smaakvolle Chinese uitvinding om een vaak zoete en kleverige saus makkelijk onderweg te eten. Streetfoodproof dus!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
4 stuk(s)
Bao broodje
(Bevat Tarwe)
½ bosje(s)
Radijs
50 gram
Witte kool en wortel
½ zakje(s)
Vietnamese saus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ stuk(s)
Mango
1 stuk(s)
Gemarineerde steak
(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)
¼ el
[Plantaardige] boter
1 tl
Suiker
1 tl
Wittewijnazijn
1.5 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Haal de steak uit de koelkast (zie Tip 1). Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder het loof van de radijs en snijd de radijsjes in dunne schijfjes (zie Tip 2).
Tip 1: Het best kun je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de steak ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.
Tip 2: Je kunt de blaadjes van de radijsjes ook eten; spoel ze goed af en meng ze door de salade. De blaadjes zijn bovendien nog gezonder dan de radijsjes zelf, ze bevatten veel calcium, ijzer, vitamine A en C.
Meng in een kom de radijs, witte kool en wortel met per persoon: 1 tl wittewijnazijn, 1 tl suiker. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1/4 el boter in een pan op hoog vuur. Bak de steak 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Tip: Bak de steak eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je steak het liefst eet.
Bak ondertussen de bao broodjes 4 - 5 minuten in de oven. Meng in een kleine kom de mayonaise met de Vietnamese saus. Schil vervolgens de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Voeg de mangoblokjes toe aan de zoetzure groenten.
Snijd de steak in dunne sneetjes (zie Tip).
Tip: Een steak snijd je tegen de draad van het vlees in. Als je goed naar het vlees kijkt, zie je dat er groeven in zitten. Leg de steak zo neer dat de groeven horizontaal lopen, en snijd dan verticaal in sneetjes. Zo verkort je de spiervezels van het vlees en krijg je een malser hapje.
Open de bao broodjes en besmeer de binnenkant met de Vietnamese-sausdressing. Vul de bao broodjes met wat van de zoetzure groenten met mango en de steaksneetjes. Serveer met de overige zoetzure groenten met mango.