Taco's met gekruide kabeljauw en avocadocrème
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Taco's met gekruide kabeljauw en avocadocrème

Taco's met gekruide kabeljauw en avocadocrème

met granaatappelsalsa en sweet chili tortillachips

Heb je granaatappelpitjes over? Strooi ze over je avocadotoast. De combinatie met avocado is lekker en bovendien een lust voor het oog.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Tarwe
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Venkel

¼ stuk(s)

Granaatappel

½ stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Groene peper

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Sweet chili tortillachips

⅓ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4076 kJ
Energie (kcal)974 kcal
Vetten51.4 g
waarvan verzadigd13.5 g
Koolhydraten80.6 g
waarvan suikers13.6 g
Vezels9.5 g
Eiwitten43.2 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Grote kom
Hoge kom
Staafmixer
Koekenpan
Keukenpapier
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Meng in een grote kom per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 tl suiker. Voeg de venkel en groene peper toe, meng goed en zet apart tot gebruik. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken

Avocadocrème maken
2

Snijd de limoen in 6 partjes. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Voeg het vruchtvlees samen met de helft van de witte kaas en de helft van de koriander toe aan een hoge kom. Knijp er 1 limoenpartje per persoon boven uit. Pureer met een staafmixer tot een glad geheel. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Kabeljauw bakken
3

Dep de kabeljauw droog met keukenpapier. Besprenkel vervolgens met 1/2 el olijfolie per persoon, wrijf in met de Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en breng op smaak met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de kabeljauw 2 - 3 minuten per kant.

Tortilla's opwarmen
4

Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 4 - 6 minuten in de oven. Rol de granaatappel al duwend over het aanrecht zodat je de pitjes hoort kraken. Snijd de granaatappel doormidden en haal de granaatappelpitjes uit de schil.

Salsa afmaken
5

Snipper de ui. Meng de granaatappelpitjes en ui met de venkel. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Snijd de overige koriander fijn. Verkuimel de overige witte kaas.

Serveren
6

Besmeer elke tortilla met 1 el avocadocrème. Beleg met de gebakken vis en wat granaatappelsalsa. Garneer met de koriander en witte kaas. Serveer met de tortillachips, de overige avocadocrème, salsa en limoenpartjes. 

Weetje: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft hierdoor een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden.