Ravigote komt van het Franse werkwoord ravigoter - opwekken, verkwikken. Precies deze eigenschap maakt dit verfrissende sausje zo geschikt voor bij vis.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Aardappelen
⅓ stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ stuk(s)
Gele wortel
50 gram
Radicchio en ijsbergsla
25 gram
Ravigotesaus
(Bevat Mosterd, Eieren)
1 stuk(s)
Meergranenvisburger
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Wittewijnazijn
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
1.5 el
Zonnebloemolie
Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van 1/2 - 1 cm breed. Meng de frieten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 – 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Tip: Om afwas te besparen kun je de frieten ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met olijfolie, peper en zout.
Snijd de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd vervolgens in halve maantjes. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de gele wortel.
Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, peper en zout.
Meng de slamix, komkommer en wortel met de dressing. Zet de salade apart en schep af en toe om.
Verhit 1 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de visburger 3 minuten per kant. De visburger is klaar als hij een goudbruin korstje heeft.
Verdeel de ovenfriet en de visburger over de borden. Serveer met de ravigotesaus en de salade.