Visburger met zelfgemaakte knoflooksaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Visburger met zelfgemaakte knoflooksaus

Visburger met zelfgemaakte knoflooksaus

met rodekool-komkommer slaw en aardappelblokjes

Le merlu est souvent servi avec sa peau. Cuisinée bien croquante, sa croûte est délicieuse.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Mosterd
Eieren
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Heekfilet in cornflakes

100 gram

Gesneden rode kool

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

150 gram

Aardappelen

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

1 tl

Suiker

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)907 kcal
Energie (kJ)3797 kJ
Vetten48 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers17 g
Vezels10.6 g
Eiwitten31 g
Zout2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kom
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van maximaal 1 op 1 cm.
  • Verdeel de aardappelblokjes en de knoflook (in de pel!) uit over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
  • Bak de aardappelen en knoflook 10 minuten in de oven en haal dan de knoflook eruit. Schep de aardappelen om en bak nog 5 - 10 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje vsiburger zonder de aardappelen. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.

Salade maken
2
  • Snijd de komkommer in dunne halve maantjes.
  • Meng in een kom de komkommer en de rode kool met de sesamolie en per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1 tl suiker. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?

Visburger bakken
3
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de visburgers 3 minuten aan elke kant.
  • Knijp de gepofte knoflookteen uit in een kleine kom en plet met een vork.
  • Meng de mayonaise met de geplette knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Besmeer de broodjes met de knoflooksaus en leg de visburger erop.
  • Garneer de broodjes met een deel van de salade.
  • Verdeel de aardappelblokjes en de overge salade naast de burger.
  • Serveer met de overige knoflooksaus bij de aardappelblokjes.