Volkoren fusilli met champignonroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren fusilli met champignonroomsaus

Volkoren fusilli met champignonroomsaus

met bospaddenstoelenpesto, prei en geraspte kaas

Pecorino is een schapenkaas en heeft zijn naam te danken aan het Italiaanse woord voor schaap: pecora.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Volkoren fusilli

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Lupine, Mosterd, Soja)

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Bospaddenstoelenpesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Noten, Pinda's)

75 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

65 gram

Champignons

½ stuk(s)

Prei

10 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ takje(s)

Verse rozemarijn

Zelf toevoegen

¼ el

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Mosterd

½ stuk(s)

Zoutarm paddenstoelen- of groentebouillonblokje

½ tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)865 kcal
Energie (kJ)3620 kJ
Vetten47.3 g
waarvan verzadigd22.4 g
Koolhydraten75.2 g
waarvan suikers14.8 g
Vezels12 g
Eiwitten28.8 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de pasta. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pot.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de takjes van de rozemarijn en snijd grof.
  • Snijd de champignons in schijfjes.
  • Halveer de prei in de lengte en snijd vervolgens in halve ringen.
Pasta koken
2
  • Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pot met deksel.
  • Bewaar 40 ml kookvocht per persoon. Houd eventueel wat extra kookvocht apart om later de saus mee te verdunnen.
  • Giet de pasta af.

Weetje: Wist je dat 100 gram prei je meer dan 1/3 van de ADH foliumzuur oplevert? Deze B-vitamine is essentieel voor de groei en goede werking van het lichaam.

Saus maken
3
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en prei 1 - 2 minuten.
  • Voeg de champignons en de knoflook toe en bak 2 - 4 minuten verder. 
  • Blus af met 40 ml kookvocht per persoon. Voeg de rozemarijn en per persoon: 1/2 el mosterd en 1/4 el wittewijnazijn toe. Voeg de culinaire room toe, meng de saus erdoor en laat 6 - 8 minuten reduceren tot de gewenste dikte (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Voeg eventueel wat extra kookvocht toe als de saus te snel recuceert.

Serveren
4
  • Voeg de fusilli, de helft van de belegen kaas en de pecorino toe aan de saus in de sauteerpan en meng goed door.
  • Meng in een kleine kom de bospaddenstoelenpesto met 1/2 tl extra vierge olijfolie per persoon.
  • Verdeel de pasta met champignonroomsaus over diepe borden. 
  • Besprenkel de pasta met de bospaddenstoelenpesto en garneer met de overige belegen kaas.