Deze pasta geef je snel en gemakkelijk extra smaak door de ansjovis. Dit visje zit bomvol umami wat extra hartigheid toevoegt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Aubergine
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼
Ansjovis
(Bevat Vis)
½ pak(ken)
Tomatenblokjes met knoflook en ui
10 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
1 stuk(s)
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
90 gram
Volkoren penne
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Ei)
1 tl
Wittewijnazijn
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Snijd de aubergine in blokjes van 1/2 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de ansjovis fijn.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een sauteerpan en bak de aubergine in 10 - 12 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Breng water met een flinke snuif zout aan de kook in een ruime pot met deksel voor de volkoren penne. Kook de pasta, afgedekt, 9 - 11 minuten. Giet af, maar bewaar 1 kopje van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Weetje: Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, en vitamine B1, B2 en E.
Voeg de knoflook, ansjovis en walnootstukjes toe aan de sauteerpan met aubergine. Bak de walnootstukjes 4 minuten al roerend mee, of tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Voeg de tomatenblokjes toe en bak 2 minuten al roerend. Haal daarna de sauteerpan van het vuur.
Rasp de parmigiano reggiano. Voeg de Midden-Oosterse kruiden, 3/4 van de parmigiano reggiano en 1 tl wittewijnazijn per persoon toe aan de sauteerpan. Voeg 2 el kookvocht per persoon toe en meng goed. Voeg vervolgens de pasta toe aan de pan en meng goed met de saus.
Verdeel de volkoren penne met saus over de borden. Garneer met de overige parmigiano reggiano.