Volkoren spaghetti met cherrytomaten en gruyère
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren spaghetti met cherrytomaten en gruyère

Volkoren spaghetti met cherrytomaten en gruyère

Met Turkse rode peper, munt en pompoenpitten

Dat paprika en hete pepers tot dezelfde familie behoren zie je goed terug in de Turkse rode peper die je in dit gerecht gebruikt. Hij lijkt namelijk veel op de puntpaprika, maar is kleiner en heeft iets meer pit. De Zwitserse gruyère is zoet van smaak, maar niet overheersend. Je maakt dit pastagerecht vol bijzondere smaken af met zoete tomaatjes uit de oven, munt en pompoenpitten.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1.5 stuk(s)

Turkse rode peper

125 gram

Rode cherrytomaten

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat Gluten)

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 tl

Gedroogde oregano

¼ stuk(s)

Citroen

4 leaves

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Geraspte gruyère

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2904 kJ
Energie (kcal)694 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers13.4 g
Vezels13 g
Eiwitten24 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Oven
Ovenschaal
Hapjespan
Pan met deksel

Instructies

1
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook ruim water in een pan met deksel voor de spaghetti integrale. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de Turkse rode peper en snijd de peper in dunne ringen.

2.
2

Leg de rode cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak de cherrytomaten 15 – 20 minuten in de oven.

3

Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

4
4

Verhit de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de Turkse peper en de oregano toe en bak 4 minuten op middellaag vuur.

5
5

Pers ondertussen het sap uit de citroen en snijd de blaadjes munt in reepjes. Voeg vervolgens de spaghetti, de helft van de gruyère, 1 el citroensap per persoon en eventueel extra vierge olijfolie naar smaak toe aan de wok of hapjespan en roer goed door.

6
6

Verdeel de spaghetti over de borden en schep de cherrytomaten erop. Giet het vocht uit de ovenschaal over het gerecht en garneer met de pompoenpitten, de munt en de overige gruyère.