Dragon is een kruid met een unieke, lichtzoete smaak. Het geeft salades een frisse toets en past goed bij citrusdressing, zeevruchten of kip, en romige ingrediënten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Courgette
⅓ zakje(s)
Currypoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
½ tl
Gerookt paprikapoeder
75 gram
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
90 gram
Volkoren spaghetti
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Tomaat
2.5 gram
Verse dragon
80 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
½
Tomatenpuree
½ el
[Plantaardige] boter
1 tl
Extra vierge olijfolie
¾ el
Witte balsamicoazijn
1 el
Olijfolie
50 ml
Zoutarme visbouillon
¼ tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd de courgette in schijfjes van 1/2 cm dik. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de courgette 15 - 20 minuten in de oven.
Breng water aan de kook in een pot met deksel voor de pasta. Verhit de overige olijfolie in een grote sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui, knoflook en de helft van de rode peper 1 - 2 minuten. Voeg daarna het currypoeder en gerookt paprikapoeder toe en bak de specerijen 1 minuut mee.
Blus de specerijen af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon, de bouillon en de tomatenpuree. Verlaag het vuur en voeg de culinaire room en suiker toe. Laat de saus, afgedekt, nog 12 - 14 minuten op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Kook ondertussen de pasta, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. Ris de blaadjes van de dragon en snijd fijn. Meng in een kom de tomaat met de extra vierge olijfolie, de helft van de dragon en de overige witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de garnalen en de overige rode peper 3 - 4 minuten al roerend. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de garnalen en de overige dragon toe aan de saus.
Verdeel de spaghetti over diepe borden en serveer met de saus, garnalen en courgette. Serveer de tomaat-dragonsalade ernaast.
Weetje: Wist je dat deze maaltijd meer dan 250 gram groente bevat per portie? De passata in dit gerecht wordt ook meegerekend. Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.