Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zitten in de buitenste de meeste voedingsstoffen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Paprika
2 stuk(s)
Gekruide kipworstjes
100 gram
Passata
25 gram
Rode pesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten)
50 ml
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
90 gram
Volkoren spaghetti
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
½ el
[Plantaardige] boter
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng gezouten water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de spaghetti. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de paprika in blokjes.
Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.
Verhit 1/2 el boter per persoon in een grote sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipworstjes in 4 - 6 minuten rondom bruin. Haal de kipworstjes uit de pan en bewaar apart. Zet de sauteerpan terug op het vuur en verhit 1/2 el olijfolie per persoon. Bak de paprika 2 - 3 minuten. Voeg daarna de knoflook, ui en tomaat toe. Bak 1 - 2 minuten al roerend.
Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, maar bewaar minstens 25 ml kookvocht per persoon. Laat zonder deksel uitstomen.
Blus de ui, knoflook, paprika en tomaat af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Verlaag het vuur en voeg de passata toe. Laat, afgedekt, 8 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de kipworstjes in stukjes van 1 cm. Voeg de culinaire room, de kipworst en 25 ml kookvocht per persoon toe aan de saus en roer goed door (zie Tip). Laat 2 - 3 minuten zachtjes indikken en voeg de spaghetti en de rode pesto toe. Schep goed om en voeg eventueel wat extra kookvocht toe als het te droog is.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Voeg dan minder room en/of rode pesto toe. Vervang de room door melk of bouillon en gebruik wat je overhoudt voor een soep. De rode pesto is ook lekker op een boterham met kaas en tomaat.
Verdeel de spaghetti met saus over diepe borden.