Volkoren spaghetti met kipworst en rode pesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren spaghetti met kipworst en rode pesto

Volkoren spaghetti met kipworst en rode pesto

in romige tomaat-paprikasaus

Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zitten in de buitenste de meeste voedingsstoffen!

Labels:
Extra groente
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Paprika

2 stuk(s)

Gekruide kipworstjes

100 gram

Passata

25 gram

Rode pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten)

50 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)863 kcal
Energie (kJ)3609 kJ
Vetten41.6 g
waarvan verzadigd13.8 g
Koolhydraten80.8 g
waarvan suikers18.9 g
Vezels14.6 g
Eiwitten34.5 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng gezouten water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de spaghetti. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de paprika in blokjes.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Bakken
2

Verhit 1/2 el boter per persoon in een grote sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipworstjes in 4 - 6 minuten rondom bruin. Haal de kipworstjes uit de pan en bewaar apart. Zet de sauteerpan terug op het vuur en verhit 1/2 el olijfolie per persoon. Bak de paprika 2 - 3 minuten. Voeg daarna de knoflook, ui en tomaat toe. Bak 1 - 2 minuten al roerend.

Spaghetti koken
3

Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, maar bewaar minstens 25 ml kookvocht per persoon. Laat zonder deksel uitstomen.

Saus maken
4

Blus de ui, knoflook, paprika en tomaat af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Verlaag het vuur en voeg de passata toe. Laat, afgedekt, 8 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Afwerken
5

Snijd ondertussen de kipworstjes in stukjes van 1 cm. Voeg de culinaire room, de kipworst en 25 ml kookvocht per persoon toe aan de saus en roer goed door (zie Tip). Laat 2 - 3 minuten zachtjes indikken en voeg de spaghetti en de rode pesto toe. Schep goed om en voeg eventueel wat extra kookvocht toe als het te droog is.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Voeg dan minder room en/of rode pesto toe. Vervang de room door melk of bouillon en gebruik wat je overhoudt voor een soep. De rode pesto is ook lekker op een boterham met kaas en tomaat.

Serveren
6

Verdeel de spaghetti met saus over diepe borden.