Camembert is ontstaan aan het eind van de 18e eeuw in het gelijknamige Franse dorpje. Wist je dat camembert pas in de vorige eeuw zijn witte kleur heeft gekregen?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
90 gram
Volkoren spaghetti
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
75 ml
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Franse camembert
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Broccoli
½ stuk(s)
Ui
¼ stuk(s)
Courgette
1 snufje
Nootmuskaat
½ stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Verse bladpeterselie & basilicum
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 el
Extra vierge olijfolie
1 el
Olijfolie
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water aan de kook in een ruime pot voor de pasta en broccoli. Snijd de ui in partjes. Snijd de courgette in halve maantjes. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in kleine blokjes.
Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?
Meng in een kom de ui en courgette met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verspreid de groenten over een bakplaat met bakpapier en bak 15 - 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pot met water. Kook de pasta, afgedekt, 5 minuten (zie Tip). Voeg de broccoli toe en kook nog 5 - 7 minuten verder. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
Snijd de camembert in grove stukken. Voeg de culinaire room, de mosterd, de geraspte kaas en de camembert toe aan een steelpan. Laat het geheel smelten op laag vuur in 8 - 10 minuten. Blijf tussendoor goed roeren zodat je een gladde saus krijgt.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de verse kruiden fijn. Meng in een kleine kom de knoflook en de verse kruiden met 1 el extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Meng vlak voor serveren de geroosterde groenten met de kruidenolie op de bakplaat.
Rasp de nootmuskaat en breng de kaassaus op smaak met 1 mespuntje nootmuskaat, peper en zout. Voeg de saus toe aan de pasta en broccoli. Meng goed door elkaar en voeg eventueel nog extra kookvocht van de pasta toe als de saus te droog lijkt.
Verdeel de spaghetti met kaassaus over diepe borden. Leg de groenten met kruidenolie erop.