Voorgegaarde mosselen met frieten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Voorgegaarde mosselen met frieten

Voorgegaarde mosselen met frieten

met venkel en prei

Mosselen zorgen voor meer biodiversiteit. Ze zuiveren het water om zich heen, waardoor ander zeeleven het extra fijn vindt om bij mosselen in de buurt te zijn.

Allergenen:
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Dunne frieten

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Venkel

1 stuk(s)

Knoflookteen

500 gram

Mosselen

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

50 ml

Zoutarme groentebouillon

1.5 el

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1113 kcal
Energie (kJ)4656 kJ
Vetten71 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers6 g
Vezels11.4 g
Eiwitten39 g
Zout6 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Grote hapjespan met deksel
Kleine kom

Instructies

Frieten bereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 - 25 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Voorbereiden
2

Snijd de prei in halve dunne ringen. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in smalle reepjes. Snijd het eventuele venkelloof fijn en houd apart. Pers of snijd de knoflook fijn en bereid de bouillon.

Groenten garen
3

Verhit per persoon 1/2 el olijfolie in een grote soep- of mosselpan met deksel en bak de prei en venkel 5 - 7 minuten op middellaag vuur, of totdat ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Blus af met per persoon 50 ml bouillon en stoom, afgedekt, 5 minuten (zie Tip).

Tip: Heb je een restje witte wijn in huis? Voor meer smaak kan je de helft van de bouillon vervangen door witte wijn.

Mosselen bereiden
4

Voeg de mosselen met het vocht toe aan dezelfde grote soep- of mosselpan en schep goed om. Verhit de mosselen, afgedekt, ongeveer 5 minuten, of tot alle mosselen warm zijn. Roer per persoon: 1/2 el mosterd en 1 el roomboter door de mosselen. Gooi de mosselen die niet open zijn weg.

Mosselsaus maken
5

Meng ondertussen in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1 el mosterd, 1 tl wittewijnazijn en 1/2 el kookvocht van de mosselen. Breng op smaak met peper.

Serveren
6

Verdeel de mosselen met hun vocht en de groenten over diepe borden of kommen. Garneer eventueel met het venkelloof. Serveer met de frieten en de mosselsaus ernaast.

Tip: De mosselen in dit gerecht zijn rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen.