Perfect voor Pasen! Zin in een uitgebreid diner tijdens de Paasdagen? Kies dit gerecht met gegrilde groene asperges als voorgerecht in combinatie met de gekonfijte parelhoen als hoofdgerecht.
Groene asperges groeien, anders dan witte asperges, boven de grond en hebben een stevige bite. Ze zijn op hun best als je ze grilt - dit geeft de asperges extra smaak en maakt ze lekker knapperig. De combinatie van gerookte forel, avocado en Bulgaarse yoghurt maken dit een smaakvol, fris gerecht - perfect begin van een gezellige Paasavond.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
2.5 gram
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Avocado
100 gram
Aspergetips
1 stuk(s)
Witte ciabatta
(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Knoflookteen
125 ml
Biologische Bulgaarse yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
70 gram
Gerookte forelfilet
(Bevat Vis)
1 el
Olijfolie
¾ el
Extra vierge olijfolie
¼ el
Wittewijnazijn
¼ tl
Honing
¼ tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de verse dille zeer fijn. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakken.
Verwijder de onderste 1/2 cm van de groene aspergetips. Verdeel de aspergetips over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 8 – 10 minuten in de oven, of tot ze beetgaar zijn. Schep halverwege om.
Snijd de ciabatta doormidden en snijd ook de knoflookteen doormidden. Wrijf de snijkanten van de ciabatta in met de knoflook en besprenkel met een 1/2 el olijfolie per persoon. Bak 6 – 8 minuten naast de aspergetips mee in de oven. Pers vervolgens de knoflookhelften of snijd fijn.
Meng in een kom de Bulgaarse yoghurt met 3/4 van de dille, de knoflook, 1/4 el extra vierge olijfolie en een mespuntje zout per persoon. Breng op smaak met peper. Meng in een kleine kom de rest van de extra vierge olijfolie, de wittewijnazijn, de honing, de mosterd en peper en zout tot een vinaigrette.
Trek de gerookte forel met twee vorken in kleine stukjes.
Verdeel de yoghurt over de borden. Leg de plakken avocado en de gerookte forel op de yoghurt en leg daar de geroosterde groene aspergetips op. Besprenkel met de vinaigrette en bestrooi met de overige dille. Serveer met de knoflookciabatta.