Risotto van orzo met burrata en oesterzwammen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto van orzo met burrata en oesterzwammen

Risotto van orzo met burrata en oesterzwammen

met kruidenkaasblokjes en oregano

Oesterzwammen zijn een prima vleesvervanger. Door ze te scheuren in plaats van ze te hakken, blijft hun delicate, unieke textuur behouden.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

90 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

100 gram

Oesterzwammen

25 gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ bol(len)

Burrata

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse oregano

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Wittewijnazijn

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2815 kJ
Energie (kcal)673 kcal
Vetten30.8 g
waarvan verzadigd16.6 g
Koolhydraten67.1 g
waarvan suikers12.1 g
Vezels14.7 g
Eiwitten28.7 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de helft van de boter in een pot met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg de orzo toe en bak nog 1 minuut.
  • Voeg vervolgens de bouillon toe. Breng aan de kook en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Roer regelmatig door. Voeg een scheutje water toe als de orzo te droog is.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Champignons bakken
2
  • Verhit ondertussen de overige boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de champignonmix 5 - 6 minuten.
  • Snijd ondertussen de oregano fijn.
  • Blus de champignons af met de wittewijnazijn. Voeg vervolgens toe aan de orzo.
  • Voeg de kruidenkaasblokjes en de helft van de oregano toe. Meng goed door en laat de kaas smelten. Breng op smaak met peper en zout.
Oesterzwammen bakken
3
  • Scheur ondertussen de oesterzwammen in kleine stukken.
  • Verhit de zonnebloemolie in dezelfde pan op hoog vuur. Bak de oestezwammen 4 - 6 minuten.
  • Zet het vuur uit en roer de ketjap erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de orzo met champignons over de borden.
  • Werk af met de oesterzwammen en de burrata.
  • Garneer met de overige oregano.
  • Besprenkel de burrata met extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.