Varkenshaas met kalfsjus en aardappelgratin
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas met kalfsjus en aardappelgratin

Varkenshaas met kalfsjus en aardappelgratin

met mesclunsalade met honing-mosterddressing

Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol B-vitaminen - perfect voor een gebalanceerde maaltijd dus!

Labels:
Eiwitrijk
Allergenen:
Selderij
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Pistachenoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

30 gram

Kalfsjus

(Bevat Selderij)

20 gram

Pikante uienchutney

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

200 gram

Aardappelgratin

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

30 gram

Mesclun

½ stuk(s)

Appel

½ bosje(s)

Radijs

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

40 gram

Honing-mosterddressing

(Bevat Mosterd)

10 gram

Pistachenoten

(Bevat Pistachenoten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3189 kJ
Energie (kcal)762 kcal
Vetten39.7 g
waarvan verzadigd18.7 g
Koolhydraten58.7 g
waarvan suikers30.9 g
Vezels7.3 g
Eiwitten40.9 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Koekenpan met deksel
Saladekom
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de pistachenoten grof. Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster de pistachenoten tot ze lichtbruin kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de radijs in kwarten en voeg toe aan een ovenschaal. Besprenkel met de honing en breng op smaak met peper en zout.

Groenten roosteren
2

Haal het plastic van de verpakking van de aardappelgratin en zet samen met de radijs in de oven. Rooster 10 - 15 minuten. Haal de radijs eruit en laat afkoelen. Laat de gratin in de oven staan en bak 10 minuten verder.

Varkenshaas bakken
3

Verhit de boter in dezelfde pan van de pistachenoten. Bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. Snipper ondertussen de ui en voeg toe aan de varkenshaas. Bak, afgedekt, nog 5 - 6 minuten.

Salade maken
4

Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in dunne staafjes. Snijd de verse kruiden fijn, maar houd uit elkaar. Voeg de mesclun, appel, radijs en peterselie toe aan een saladekom en bewaar apart. Voeg, kort voor serveren, de honing-mosterddressing toe en schep goed om.

Saus maken
5

Haal de varkenshaas uit de pan en bewaar apart onder aluminiumfolie tot serveren. Voeg de kalfsjus toe samen met de uienchutney. Roer goed door en kook 1 - 2 minuten op middelhoog vuur.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Serveren
6

Serveer de varkenshaas samen met de aardappelgratin en de salaade. Besprenkel het vlees met de kalfsjus. Garneer de aardappelgratin met de bieslook en garneer de salade met de pistachenoten.