Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol B-vitaminen - perfect voor een gebalanceerde maaltijd dus!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
30 gram
Kalfsjus
(Bevat Selderij)
20 gram
Pikante uienchutney
1 stuk(s)
Varkenshaas
(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)
200 gram
Aardappelgratin
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Ui
30 gram
Mesclun
½ stuk(s)
Appel
½ bosje(s)
Radijs
5 gram
Verse bladpeterselie en bieslook
40 gram
Honing-mosterddressing
(Bevat Mosterd)
10 gram
Pistachenoten
(Bevat Pistachenoten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
½ el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de pistachenoten grof. Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster de pistachenoten tot ze lichtbruin kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de radijs in kwarten en voeg toe aan een ovenschaal. Besprenkel met de honing en breng op smaak met peper en zout.
Haal het plastic van de verpakking van de aardappelgratin en zet samen met de radijs in de oven. Rooster 10 - 15 minuten. Haal de radijs eruit en laat afkoelen. Laat de gratin in de oven staan en bak 10 minuten verder.
Verhit de boter in dezelfde pan van de pistachenoten. Bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. Snipper ondertussen de ui en voeg toe aan de varkenshaas. Bak, afgedekt, nog 5 - 6 minuten.
Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in dunne staafjes. Snijd de verse kruiden fijn, maar houd uit elkaar. Voeg de mesclun, appel, radijs en peterselie toe aan een saladekom en bewaar apart. Voeg, kort voor serveren, de honing-mosterddressing toe en schep goed om.
Haal de varkenshaas uit de pan en bewaar apart onder aluminiumfolie tot serveren. Voeg de kalfsjus toe samen met de uienchutney. Roer goed door en kook 1 - 2 minuten op middelhoog vuur.
Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.
Serveer de varkenshaas samen met de aardappelgratin en de salaade. Besprenkel het vlees met de kalfsjus. Garneer de aardappelgratin met de bieslook en garneer de salade met de pistachenoten.