Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen

Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen

met rijst, furikake, komkommer en frisse sambalmayonaise

Receptontwikkelaar Steffi: "De frisse salade in dit recept is geïnspireerd op 'Sunomono', een Japanse komkommersalade die vaak als bijgerecht wordt geserveerd. De dressing bestaat vaak uit eenvoudige maar smaakvolle ingrediënten zoals sojasaus, azijn, sesamolie en een beetje suiker. Om aan dit recept een luxe draai te geven, heb ik er edamame aan toegevoegd!"

Labels:
Eet mij eerst
Caloriebewust
Allergenen:
Vis
Gluten
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Witte langgraanrijst

1 stuk(s)

Tonijnsteak

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Zeewiersalade

(Bevat Gluten, Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

50 gram

Sojabonen

(Bevat Soja)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

180 ml

Kokend water

¼ el

Zonnebloemolie

½ el

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

Sambal

2.5 tl

[Zoutarme] sojasaus

¼ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2828 kJ
Energie (kcal)676 kcal
Vetten25 g
waarvan verzadigd5.2 g
Koolhydraten68.8 g
waarvan suikers6.9 g
Vezels3.4 g
Eiwitten41.4 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Keukenpapier
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verhit de zonnebloemolie in een pot met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de rijst en het kokende water toe aan de pot. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 15 minuten. Zet het vuur uit en laat de rijst 5 minuten afgedekt staan. Breng op smaak met peper en zout.

Dressing maken
2

Snijd de limoen in kwarten. Meng in een saladekom de wittewijnazijn met de sesamolie en per persoon: 2 el sojasaus per persoon en sap van 1 limoenpartje. Breng op smaak met een snuifje zout.

Salade maken
3

Snijd de komkommer in dunne halve maantjes. Voeg de komkommer en sojabonen toe aan de saladekom en meng goed door. Bewaar apart.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Tonijn bakken
4

Dep de tonijn droog met keukenpapier. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Bak, zodra de boter goed heet is, de tonijn 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Blus af met de overige sojasaus.

Tip: Tonijn behoudt zijn smaak en malse textuur als de blokjes vanbinnen rosé blijven. Eet je ze liever meer doorbakken? Bak ze dan 1 - 2 minuten langer.

Saus maken
5

Meng in een kleine kom de mayonaise, de sambal en het sap van 1 limoenpartje per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de tonijn in sneetjes. Serveer de rijst over borden. Verdeel de komkommersalade, zeewiersalade en tonijn over de rijst. Besprenkel met de sambalmayonaise en garneer met de furikake.