Deze noedels eet je met warmgerookte makreel. Haal de makreel ruim van tevoren uit de koelkast. Hierdoor komt het visvlees op kamertemperatuur en wordt het mooi zacht. Warmgerookte makreel in een oosters gerecht is wellicht verrassend, maar combineert perfect met het knapperige van de peultjes en de kokosrasp.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
80 gram
Gerookte makreel
(Bevat Vis)
½ stuk(s)
Prei
5 gram
Kokosrasp
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
1 tl
Gemalen citroengras
10 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
65 gram
Peultjes
60 gram
Noedels
(Bevat Gluten)
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Haal de warmgerookte makreel uit de koelkast. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Snijd de prei in fijne ringen.
Verwijder het vel van de makreel en verdeel de makreel met twee vorken in kleine stukken.
Verhit vervolgens een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster de kokosrasp, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart
Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en roerbak de prei, het citroengras en de sojasaus 8 – 10 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de peultjes toe.
Kook ondertussen de noedels 3 – 4 minuten, afgedekt, in de pan met deksel. Giet daarna af en voeg de noedels met de helft van de makreel en de helft van de kokosrasp toe aan de wok of hapjespan. Verhit al roerend nog 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout (zie tip).
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige makreel en kokosrasp.