Wentelteefjes kunnen wat ons betreft altijd! Maak dit gerecht dus ook gerust op een weekend-ochtend. De crème fraîche en de citroenmelisse zorgen voor frisheid, die deze stevige bollen goed kunnen gebruiken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
2 stuk(s)
Friese suikerbol
(Bevat Gluten, Eieren, Melk (inclusief lactose), Lupine, Noten)
6 leaves
Verse citroenmelisse
3 tl
Gemalen kaneel
125 ml
Biologische halfvolle melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
4 el
Biologische crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
3 el
Fijne kristalsuiker
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Snijd van de Friese reuzebollen de bovenkant en de onderkant af. Snijd de citroenmelisse in reepjes.
Meng in een ondiep bord de suiker met de kaneel. Klop in een ander ondiep bord met een garde de melk met het ei.
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Wentel ondertussen de suikerbollen door het eimengsel en vervolgens door het suikermengsel. Leg de suikerbollen in de pan en bak ongeveer 4 minuten per kant, of tot ze stevig beginnen te worden.
Verdeel de wentelteefjes over de borden, serveer met de crème fraîche en garneer met de citroenmelisse.