Wentelteefjes van suikerbollen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wentelteefjes van suikerbollen

Wentelteefjes van suikerbollen

met crème fraîche en citroenmelisse

USP: superlekker maar zeer zwaar dessert. Kan ook erg goed fungeren als ontbijt! Of brunch.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Friese suikerbol

5 gram

Verse citroenmelisse

3 tl

Gemalen kaneel

100 gram

Biologische zure room

65 ml

Biologische halfvolle melk

1 stuk(s)

Ei

Zelf toevoegen

2 el

Suiker

2 tl

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2187 kJ
Energie (kcal)523 kcal
Vetten23.9 g
waarvan verzadigd14.5 g
Koolhydraten65.3 g
waarvan suikers36 g
Vezels2.9 g
Eiwitten10.1 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Diep bord
Grote kom
Garde
Koekenpan

Instructies

Snijden
1

Snijd de bovenkant en de onderkant van de Friese suikerbollen eraf (zie Tip). Snijd de verse citroenmelisse in reepjes.

Tip: Je snijd de boven- en onderkant van de bol zodat deze de melk goed kan opnemen. De overige stukjes gebruik je niet in dit recept, maar kun je uiteraard ook meewentelen en bakken.

Wentelmengsel maken
2

Meng in een diep bord de suiker met de kaneel. Klop in een ander diep bord de melk met het ei met een garde. 

Wentelen en bakken
3

Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Wentel ondertussen de suikerbollen door het eimengsel en vervolgens door het suikermengsel. Leg de suikerbollen in de pan en bak ongeveer 4 minuten per kant, of tot ze stevig beginnen te worden (zie Tip).

Tip: De snelheid waarmee suiker karamelliseert is afhankelijk van de pan die je gebruikt. Zet het vuur wat lager als de suiker snel bruin wordt.

Serveren
4

Verdeel de wentelteefjes over de borden, serveer met de crème fraîche en garneer met de verse citroenmelisse.