Kalfsburger met aardappel-wortelpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kalfsburger met aardappel-wortelpuree

Kalfsburger met aardappel-wortelpuree

met romige spinazie

Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, waardoor je een energiek gevoel krijgt.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Wortel

200 gram

Aardappelen

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Pikante uienchutney

1 stuk(s)

Kalfsburger

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

½ tl

Mosterd

100 ml

Water

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3208 kJ
Energie (kcal)767 kcal
Vetten46.5 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten56.7 g
waarvan suikers19.5 g
Vezels14.6 g
Eiwitten29.2 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Wok of hapjespan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in schijfjes. Zet de aardappelen en wortel onder water in een pot met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Burger bakken
2

Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de burger 5 minuten per kant. Haal daarna de burger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bewaar de pan met bakvet voor de volgende stap.

Saus maken
3

Voeg de uienchutney en per persoon: 100 ml water en 1/4 runderbouillonblokje toe aan de pan waarin je net de burger hebt gebakken. Meng goed door en laat de saus 6 - 8 minuten zachtjes pruttelen zodat hij indikt (zie Tip). Roer af en toe door.

Tip: Vind je dat de saus nog wat te dun is? Zet het vuur de laatste 2 minuten hoog zodat de saus meer kan indikken.

Spinazie bakken
4

Verhit ondertussen 1/2 el boter per persoon in een wok of sauteerpan op middellaag vuur. Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of sauteerpan en laat slinken. Voeg, zodra de spinazie geslonken is, de kruidenroomkaas toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen en wortel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met 1/2 tl mosterd per persoon, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de puree over de borden en schep de spinazie ernaast. Leg de burger op de puree en giet de saus eroverheen.